Campania #cudragpentruviitor: reabilitarea secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică

art-actiuneÎn Sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ a avut loc lansarea ambiţiosului proiect #cudragpentruviitor.
Evenimentul a adunat zeci de cadre medicale, voluntari dar şi reprezentanţi ai băncilor, ai firmelor mici şi mari din Arad, toţi dornici să se implice pentru a oferi o şansă la un viitor mai bun. Campania are un scop umanitar şi își propune reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Arad, pentru a corespunde normelor legale prevăzute de OMS 914/2006 în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene.
În prezent, pe secție nu există o separare corespunzătoare a sectorului septic de cel aseptic, existând risc de infecții nosocomiale. De asemenea, saloanele au 6 sau 7 paturi (o suprafață de 5 – 5,9 mp/pat, mult sub limita minimă admisă de 7 mp/pat), nu permit separarea obligatorie pe grupele de vârstă 0-3 ani, 3-6 ani, peste 6 ani și pe sexe, iar grupurile sanitare sunt comune, insuficiente și nu permit separarea pe sexe, pacienți septici și aseptici. „Ne propunem separarea sectorului septic de cel aseptic, compartimentarea actualelor saloane de 6 paturi, fiecare salon în câte două saloane de 2 paturi (pentru copii cu vârste de peste 6 ani) sau 2-3 paturi (pentru copii cu vârste de sub 6 ani) dotate cu grupuri sanitare proprii. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului vom mobila şi dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, televizor, frigider, climatizare, priză de oxigen şi aspiraţie etc. Astfel, secția va corespunde normelor legale, va primi autorizație sanitară de funcționare şi va fi la standarde europene. De asemenea, va crește calitatea actului medical și confortul micuților pacienți și al părinților însoțitori. Atenţia noastră se va acorda atât cadrelor medicale, cât şi a copiilor şi însoţitorilor acestora”, au declarat organizatorii.
Reprezentanţii Asociaţiei Cetatea Voluntarilor Arad împreună cu cei ai Secției Chirurgie și Ortopedie Pediatrică Arad fac apel la implicarea arădenilor în campania ,,#cudragpentruviitor’’. Toţi cei care doresc să se implice în proiect, pot solicita informaţii suplimentare la telefon 0740 531 006 sau mail: cetatea.voluntarilor@gmail.com / Anamaria Nyeki, preşedinte al Asociaţiei Cetatea Voluntarilor.
De asemenea, au fost deschise la Banca Transilvania conturi în euro şi lei:
Cont lei: RO94BTRLEURCRT0244642802
Cont euro: RO47BTRLRONCRT0244642802.
Firmele pot alege să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către acest proiect.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + nineteen =