Consiliul Județean Arad încearcă să doteze Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă prin bani europeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de un proiect de 1,1 milioane euro pentru dotări. Anunţul a fost făcut de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Acesta a participat la şedinţa comună a Consiliului Director şi Adunării Generale a Asociaţilor ADIVEST (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă), eveniment desfăşurat la Timişoara. Însă, acest lucru va fi posibil dacă proiectul va fi eligibil.
Cel mai important punct l-a reprezentat aprobarea proiectul privind promovarea şi implementarea de către ADIVEST a proiectului „Cross – border network disaster resiliience and emergency situations risks management – CBN” pe programul INTERREG V-A RO-HU 2014 -2020. „În urma consultărilor şi a analizelor comune privind nevoile judeţelor Timiş, Arad şi Csongrad care pot fi acceptate ca şi investiţii eligibile pe acest program, s-a agreat promovarea unui proiect comun în cadrul căruia să fie acoperite nevoile de dotare şi servicii de perfecţionare în domeniul situaţiilor de urgenţă. Bugetul maximal al acestui proiect comun este de 3.000.000 euro, din care 2.500.000 euro finanţare ERDF şi 500.000 euro cofinanţare naţională şi cofinanţare proprie. Liderul acestui proiect este ADIVEST, care va asigura managementul general al proiectului. Astfel, judeţul Arad intenţionează să achiziţioneze, în limita a 1.100.000 euro din ERDF, 2 ambulanţe SMURD, tip B2, 3 pompe electrice, o autospecială descarcerare grea, un dig mobil precum şi 30 de echipamente de protecţie pompieri”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeeţan Arad.
Deocamdată, totul este în faza de discuții, deoarece proiectul trebuie bine întocmit pentru a putea întruni condițiile de finanțare. Programul transfrontalier INTERREG V-A RO-HU 2014-2020 a lansat licitaţia de proiecte pe Axa 5 prioritatea de intervenţie – Improve risk- prevention and disaster management, care are termen de depunere a aplicaţiilor 24 aprilie.
Șansa dotării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pe bani europeni ar fi una extrem de benefică. Ar fi păcat ca și ISU să aibă soarta altor proiecte cu finanțare europeană, care nu au întrunit punctajul necesar, deși finanțările erau date ca sigure de Consiliul Județean Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =