Festivalul Internațional al Teatrului de Animație pe străzile Aradului

În perioada 16-20 mai 2017, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad și Trupa de Marionete Arad organizează cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Animație. Directorul artistic este Christian Caimacan.
În cadrul evenimentului sunt invitate doisprezece spectacole din cele patru puncte cardinale ale țării și șase trupe din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia și Ungaria. În cele cinci zile de festival publicul arădean va putea vedea peste 60 de spectacole, 21 dintre ele pe scena mare a Teatrului Clasic Arad, a Trupei de Marionete și, pentru prima dată, în sala Cinema Arta şi 40 de spectacole se vor juca în diverse spații din Arad, în zone pietonale, parcuri, școli, licee etc.
Ediția aniversară a Festivalului acordă o atenție deosebită unei ramuri puțin vizibilă în România, teatrul de păpuși itinerant. Vasilache și Marioara – celebrele păpuși autohtone – sunt gazdele primitoare ale marii familii europene din care fac parte artişti ambulanţi, vedete de necontestat ale teatrului de păpuşi itinerant care de secole străbat în lung şi-n lat drumurile Europei. Exponenții unei tradiţii teatrale transmise pe cale orală de peste 500 de ani – Pulcinella din Italia, Don Roberto din Portugalia, Fasoulis din Grecia,Punch și Judy din Anglia și Vitéz László din Ungaria – vor fi prin tot Aradul și vor reîmprospăta imaginea surprinzătoarei păpuși.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =