Şocant cum au vrut să iasă şapte persoane din România: ascunse sub platforma de transportat maşini

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat şapte persoane din Irak, Iran şi Afganistan care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua platformei remorcii mijlocului de transport.
În data de 14.08.2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 45 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, de care era cuplată o platformă pe care se transportă autoturisme. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă. În cadrul unui control amănunţit, s-a descoperit un compartiment special amenajat, împrovizat în podea. Poliţiştii de frontieră au deschis spaţiul special amenajat şi în interior au descoperit ascunşi şase adulţi şi un minor. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei şapte sunt trei cetăţeni irakieni, trei cetăţeni iranieni şi un cetăţean afgan, cu vârste cuprinse între 5 şi 28 de ani. La cercetări, şoferul bulgar nu a dorit să facă declaraţii, însă, „pasagerii” săi au spus că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în acest caz acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + eight =