VEZI AICI ce a anunțat la Arad ministrul Educației Naționale despre reformarea sistemului de învățământ românesc

Liviu Marian Pop, ministrul Educației Naționale, alături de secretarul de stat Petru Andea, au participat la conferința internațională ,,Asigurarea egalității de șanse prin management educațional și servicii de asistenta psihopedagogică in context european”.
Evenimentul a avut loc în Complexul M al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și pentru prima dată, directorii CJRAE din țară s-au întâlnit în ședință de lucru.
Sistemul de învățământ va fi reformat din temelii și dacă acest lucru se reușește, România va avea unul dintre cele mai moderne sisteme de învățământ din Europa. S-a apelat la consultanți străini pentru o implementare corectă a acestui proiect de reformă în educaţie. Programele de învățământ vor fi modernizate și vor fi adaptate, pentru ca elevul să nu mai fie sufocat de informații pe care nu le mai poate reține. Manualele vor fi atât în format digital, cât și în format tipărit și un județ va fi digitalizat complet în cadrul unui proiect-pilot. Practic, cursurile vor deveni atrăgătoare, iar elevii și profesorii vor trebui să se adapteze noului sistem.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici