Justiţia independentă a hotârât: banii pentru firma care a transformat Aradul în patinoar sunt legali

Foto: Arhiva

A nins puţin în această iarnă la Arad, iar firma care a primit contractul prin negociere directă de la Primăria Aradului a lăsat oraşul să devină un adevărat patinoar. Prefectura a atacat în instanţă contractul, dar justiţia a decis că acesta este legal şi aceeaşi firmă va deszăpezi şi anii viitori Aradul.
Primăria Aradului se laudă că a câştigat în instanţă procesul cu Instituţia Prefectului Judeţului Arad, care a atacat în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 200/14.06.2017 privind aprobarea contractului serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire a Municipiului Arad şi Hotărârea Consiliului Local Municipal nr 240/10.07.2017 privind aprobarea încheierii unui act adiţional la contractul de salubrizare stradală şi deszăpezire a Municipiului Arad. Instanţa a dat câştig de cauză Primăriei, astfel că atribuirea contractului pe bani publici prin procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, conform articolului 104 lit. a din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice şi a tarifelor aferente pentru prestarea serviciului public este considerată a fi legală.
Fără a intra în detalii de legalitate, arădenilor le rămâne doar să suporte şi pe viitor efectele acestui contract. Operatorul care s-a bucurat de dărnicia Primăriei a demonstrat în cele doar câteva zile în care peste Arad a nins uşor că nu este în stare să păstreze oraşul circulabil, că nu poate asigura condiţii minime de deszăpezire, provocând haos în trafic. Şi asta, în doar câteva zile cu zăpada. Primăria a câştigat, arădenii pierd în continuare pe mâna mai-marilor din Primărie.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 2 =