VEZI AICI cum au folosit internetul ca să iasă din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat trei persoane din Sri Lanka, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat al unei autoutilitare.
La Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean roman în vârstă de 27 de ani, domiciliat în judeţul Braşov, conducând o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în Bulgaria. Împreună cu șoferul a călătorit ca pasager, un cetăţean roman în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ. În urma controlului amănunţit al autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, într-un loc special amenajat situat în podeaua din spatele şoferului, sub primul rând de banchete, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie.
În urma verificărilor efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, care nu aveau permise de şedere eliberate de autorităţile române. La cercetări, cei doi braşoveni au declarat că au fost contactaţi pe internet de cetăţenii din Sri Lanka. Aceștia au oferit câte 300 de euro, pentru a ajunge ilegal în Italia și au explicat polițiștilor de frontieră că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză.
Poliţiştii de frontieră au întocmit ambilor cetățeni români acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar cetăţenilor din Sri Lanka, acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − eight =