VEZI AICI cum acţionează bunii gospodari din Primărie: În plin sezon estival, se lucrează la Ştrandul Neptun

Primăria Aradului le face arădenilor cadou… lucrări pe ştrandul Neptun. În plin sezon estival, au început lucrările la toboganele care ar fi trebuit să-i aştepte pe arădeni de la deschiderea ştrandului, cu mai bine de două luni în urmă. Pentru atragerea unui număr tot mai mare de vizitatori, municipalitatea a considerat oportună achiziționarea și montarea a încă unui echipament acvatic, alcătuit din trei tipuri de tobogane, cu jet de apă şi grade diferite de dificultate, menite să îmbogățească ansamblul de tobogane deja existent. „Lucrările au început zilele acestea, puţin mai târziu decât ne-am fi dorit, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Chiar şi aşa, constructorul estimează că arădenii se vor putea bucura de cele trei noi tobogane în a doua jumătate a lunii august”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
Este vorba despre un tobogan acvatic cu „tubulatură închisă”, un tobogan acvatic „Gaură neagră şi Barcă zburătoare“ (Black Hole și Flying boats) şi un tobogan acvatic „Serpentină”. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.4 milioane lei. Alte peste 3 milioane de lei vor fi investite de municipalitate în lucrări de reparații capitale la bazine și reabilitare a aleilor pietonale din zona I a Ștrandului Neptun. Altfel spus, cu puţin noroc, şi asta doar dacă constructorii nu vor depăşi termenele, arădenii se vor putea bucura de noile facilităţi câteva zile, la final de sezon, când normal ar fi fost ca toboganele să fie montate din primăvară. Asta, ca să nu mai punem la socoteală deranjul generat de lucrări.
În toamnă, se va interveni la nivelul bazinul mare de înot, unde s-a constatat cea mai mare degradare, pardoseala fundului de bazin prezentând fisuri prin care se infiltrează apă. De asemenea pereții bazinului au stratul de finisaj desfăcut și desprins pe alocuri, placajul perimetral din gresie conține plăci fisurate și deteriorate, iar bara de prindere de pe marginea bazinului este deteriorată și desprinsă pe alocuri. Instalarea noului echipament acvatic impune ridicarea cotei fundului bazinului la -1,20 m pe o suprafață ce ocupă mai mult de o treime din suprafața acestuia. Tot aici se are în vedere reabilitare balustradelor, a marginii bazinului, a scărilor de acces în bazine şi montarea de dispozitive antialunecare, repararea rigolelor şi a grilajelor de scurgere a apei. Şi bazinul cu apă termală intră în reparaţii: se vor reface pereţii, pardoseala, marginea bazinului şi scările de acces. Bazinul pentru copii şi cel cu bilă vor fi igienizate şi se vor executa reparaţii locale. Şi tot în toamna acestui an se vor reface pavajele dalate din zona bazinelor şi a canalizării pluviale şi vor fi reabilitate duşurilor exterioare. „Cu siguranţă că toate eforturile municipalităţii nu vor rămâne fără ecou, mai ales că ne-am propus să transformăm baza de agrement de la malul Mureşului într-una dintre cele mai frumoase din ţară. Dorim să le oferim arădenilor tot confortul de care au nevoie”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
Deci, cu puţin noroc, abia anul viitor ştrandul arădean se va prezenta în faţa arădenilor cu o faţă nouă, ceea ce, în aceste zile, nu prea încălzeşte pe nimeni. Mai ales că arădenii îşi amintesc cu nostalgie de vremurile nu prea îndepărtate când ştrandul era chiar o atracţie de nivel naţional, atrăgând clienţi din judeţele vecine şi chiar din Ungaria. Dar acele vremuri au apus de mult iar acum, prin investiţii defazate şi cârpeli, se încearcă o palidă redare a vechiului farmec al ştrandului arădean.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =