Mașina timpului vine la cinema „Arta“

Foto: Arhiva

Ultima proiecție din acest an de la Cinema „Arta“ va fi o fascinantă călătorie în timp: „How to Build a Time Machine”, în regia lui Jay Chee. Filmul urmărește povestea a doi bărbați care se hotărăsc să își construiască propria mașină a timpului.
Rob Niosi este animator stop-motion și și-a petrecut ultimii 13 ani lucrând obsesiv la o replică în mărime originală a mașinii timpului folosite în ecranizarea din 1960 a romanului lui H.G. Wells, „The Time Machine”. Aceasta este încercarea lui de a păstra în viață amintirea vizionării filmului la cinematograf, împreună cu tatăl său. Dr. Ron Mallett este fizician și teoretician, iar pasiunea sa pentru science-fiction s-a născut odată cu tragedia morții tatălui său, pe când acesta avea frageda vârstă de 10 ani. Și-a dedicat viața studiului fizicii după ce a citit „Mașina Timpului” și de atunci a devenit profesor la Universitatea din Connecticut, iar în momentul de față lucrează la construcția unei mașini a timpului reale, în speranța de a se întoarce în timp pentru a-și salva tatăl.
Folosindu-se de noțiunea cinematografiei ca mașină a timpului, regizorul Jay Cheel reușește să realizeze un film de-a dreptul fascinant. Filmul este atât despre legăturile dintre tați și fii, cât și despre revendicarea trecutului. Intrarea este liberă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 15 =