Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație l-a sărbătorit pe Mihai Eminescu la Școala generală „Aron Cotruș”

La 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, conducerea Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație a fost prezentă la Școala generală „Aron Cotruș” din cartierul Grădiște. La eveniment au participat prof. Daniel Tocoianu, directorul instituției și de numeroase cadre didactice.
Asociația Pentru Reformă Civică și Democrație a fost reprezentată de președintele Samuel Caba, dr. ec. Florin Coană și șeful departamentului Tineret Alexandru Șipoș. În discursul omagial, Samuel Caba a vorbit despre Mihai Eminescu, cel mai mare poet romantic al României și ultimul mare poet romantic al Europei. Președintele Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație a salutat inițiativa Academiei Române care, prin grija acad. Eugen Simion, a editat „Integrala Eminescu”. Samuel Caba a spus că A.R.C.D. va solicita Ministerului Culturii ca „Integrala Eminescu” să fie difuzată în toate școlile din România. „La 169 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu se cuvine să-i promovăm opera și recomand cu căldură acum, înainte de 24 ianuarie (Mica Unire) și în primul an al celui de al doilea Centenar al Marii Uniri, poezia <<Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie>>”, a declarat Samuel Caba, președintele Asociației Pentru Reformă Civică și Democrație.
La finalul reuniunii, reprezentanții A.R.C.D. au oferit câte o floare profesoarelor și câteva zeci de volume cu poeziile și proza nemuritorului Mihai Eminescu.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =