După zece ani, istoria se repetă: PNL – Falcă în campanie electorală pe bani publici cu ocazia aniversării instaurării administrației românești în Arad

Foto: Arhiva

Un adevărat scandal politic a izbucnit la Arad, când viceprimarul Călin Bibarț o acuză pe Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad, că nu ar vrea ca evenimentul care marchează 100 de ani de administrație locală la Arad, la care se pare că este așteptat inclusiv președintele Klaus Iohannis să fie organizat după-amiază. Vizita prezidențială nu a fost încă anunțată public, dar, conicidență, se pare că va avea totuși loc chiar în plină campanie a lui Gheorghe Falcă pentru zeci de mii de euro salarii din bani europeni.
Modelul nu este nou, cu adevărate băi de mulțime pe bani publici în plină campanie electorală. În urmă cu 10 ani, la aniversarea a 90 de ani de administrație românească, în Arad a fost prezentă o delegație condusă de premierul Emil Boc, din care au făcut parte preşedintele Camerei Deputaţilor din vremea respectivă, Roberta Anastase, dar şi miniştrii Adrian Videanu, Radu Berceanu sau Vasile Blaga. Au trecut 10 ani, dar obieciurile au rămas aceleași.
Prefectul Florentina Horgea spune că Primăria Arad blochează organizarea defilării cu prilejul Centenarului administrației românești în Arad. Defilarea cu efective și tehnică militară aparținând structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale cu prilejul Centenarului administrației românești în Arad este pusă în pericol deoarece Comisia de sistematizare a circulației din Primăria municipiului Arad întârzie nejustificat acordarea avizului necesar pentru închiderea temporară a circulației pe un sens al bulevardului Revoluției. „Această întârziere ține de voința primarului Aradului și e de neînțeles atitudinea sa pentru că au fost organizate astfel de evenimente și cu alte ocazii iar centrul orașului se închide fără probleme pentru evenimente sportive sau recreative. Acum, când avem o sărbătoare care marchează Centenarul administrației românești a Aradului intervine acest blocaj suspect. Nu înțeleg motivele întârzierii, mai ales că și Primăria organizează propriile manifestări cu ocazia Centenarului administrației românești a orașului, evenimente pentru care de altfel a și fost alocată o sumă importantă de bani. Din păcate, Armata, Jandarmeria, Poliția, Pompierii, Poliția de Frontieră, Prefectura sunt împiedicate de primăria Aradului să marcheze așa cum se cuvine o sărbătoare strâns legată de Centenarul României Mari”, a declarat prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.
Viceprimarul Călin Bibarţ spune că Primăria are de fapt alte intenții și dă vina pe Prefectură, că nu este de acord ca toate evenimentele să se desfășoare după-amiaza. Surse din rândul politicienilor arădeni afirmă că aceste manifestări se dorește să fie organizate după-amiaza, pentru a participa și președintele României, Klaus Iohannis, care i-ar face astfel campanie electorală chiar primarului Gheorghe Falcă, aflat pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. „Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură a gândit un program mai amplu pentru a marca cei 100 de ani de administraţie arădeană, un program care include până şi o reconstituire istorică a momentului intrării Armatei Române în Arad”, a declarat viceprimarul Aradului, Călin Bibarț. Acesta o acuză pe Florentina Horgea că vrea ca manifestările să se încheie până la ora 14,00 pentru că în Arad ar veni ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.
În luna septembrie 2018, cu ocazia manifestărilor prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către Detașamentul Păuliș pentru apărarea defileului Mureşului, la Arad ar fi trebuit să se desfășoare o paradă militară în fața Primăriei, cu survolarea centrului Aradului de către aeronave MIG. Arădenii ar fi avut ocazia să vadă MIG-urile și elicopterele de luptă. Numai că Primăria condusă de Falcă și Bibarț nu a fost de acord ca manifestările să se desfășoare în fața Primăriei Aradului, iar în Piața Avram Iancu nu au existat condiții corespunzătoare pentru survolul aeronavelor militare. Ei i-au privat atunci pe arădeni de o paradă militară de neuitat, fără să le pese prea mult. Însă, acum fiind campanie electorală și vizită prezidențială, situația se schimbă iar ce a fost făcut anul trecut chiar de liderii liberali ai Aradului devine motiv de atacuri politice la adresa oficialilor PSD.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 4 =