La Nădlac, 12 dintr-o lovitură: cetățeni străini găsiți ascunși într-o autoutilitară

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean din Letonia, zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, care încercau să iasă ilegal din România.
În data de 14.05.2019, ora 01.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean leton în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Vauxhall, înmatriculată în Marea Britanie. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control fizic al mijlocului de transport. Ei au descoperit, ascunse într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, douăsprezece persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori. În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani. În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să-i transporte pe cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + nineteen =