Mircea Purcaru arată: „Afirmaţiile mincinoase ale Viceprimarului Municipiului Arad, Călin Bibarţ, cu privire la Canalul Mureşel”

Mircea Purcaru, director ANIF Arad spune că situația prezentată de „vicele” Bibarț este incorectă. „Canalul Mureşel este proprietatea publică a statului, nicidecum a Primăriei sau a ANIF-ului, fapt pe care trebuie să-l cunoască şi viceprimarul Călin Bibarţ. În discuţie este vorba despre administrarea canalului şi atunci cand vorbim despre administrare, vorbim despre curăţirea canalului, despre nedeversarea dejecţiilor menajere şi aruncarea a tot felul de gunoaie pe malurile sau chiar în albia lui. Viceprimarului Bibarţ îi este mai la îndemână să dea vina pe alţii decât să-şi recunoască propriile lipsuri. În data de 05.10.2016 dânsul a participat la ședinţa CLM, în calitate de viceprimar, în cadrul căreia s-a luat hotărârea nr. 326. Mai jos precizăm şi anexăm documentele care stau la baza transmiterii dreptului de administrare a canalului Mureşel în porţiunea intravilan, de la ANIF catre Primăria Arad”, a declarat Mircea Purcaru. Directorul ANIF Arad îi recomandă viceprimarului Bibarț să comunice în scris intenția de preluare
a canalului Mureșel, nu numai în cadrul unor conferințe de presă. „Prin adresele 1984 din 30.08.2016 şi adresa nr. 2070 din 12.09.2016 ANIF transmite Primăriei Arad rugămintea de a-şi manifesta în scris intenţia de preluare a intravilanului Canalului Mureşel, nu doar prin conferinţe sau declaraţii de presă. În data de 21.10.2016 prin adresa 2313 Primăria Arad înştiinţează ANIF că prin Hotărârea 326 din 30.09.2016 privind intenţia de preluare a unei porţiuni a Canalului Mureşel. În data de 21.10.2016, Primăria Arad ne transmite Hotarârea HCLM nr. 326 din 05.10.2016, care aprobă intenția de preluare a administrării canalului situat în intravilanul Municipiului. În hotărâre, la articolul 2, se prevede ducerea la îndeplinire a preluării de către Primarul Municipiului Arad şi prin serviciile de specialitate şi se va comunica celor interesaţi. În data de 25.10.2016 prin adresa 2330 ANIF prezintă detaliile tehnice ale canalului Mureşel din intravilan, în vederea preluării de către Primărie”, a declarat Mircea Purcaru. Directorul ANIF Arad îi pune trei întrebări viceprimarului Bibarț: „Întrebarea 1: Referitor la faptul ca viceprimarul Călin Bibarț a afirmat ca Primăria nu a renunţat la ideea de a moderniza şi a pune în valoare Canalul Mureşel, îl întreb: Ce a făcut din octombrie 2016 până în prezent, pentru a pune în aplicare hotararea HCLM nr 326 din 05.10.2016? Întrebarea 2: Cum este posibil ca Bibarţ în calitate de Viceprimar, să nu cunoască aceste documente? Întrebarea 3: Când va finaliza Primăria procedurile de trecere în administrare și va începe să controleze evacuările ilegale și poluante, controlul depozitării gunoaielor pe traseul intravilan al Mureşelului, cunoscând faptul că acest lucru nu presupune investiţii ci doar o bună gospodărire şi interes manifestat de către administraţia locală?”

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici