Prefectura Arad a trimis la Guvern evaluarea pagubelor de la inundațiile din 10 iunie

Foto: Arhiva

Astăzi a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad pentru verificarea și aprobarea proceselor verbale de constatare a pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase, din 10 iunie a.c. la nivelul județului Arad, întocmite de către comisiile mixte care au verificat situația din teren.
În 10 iunie 2019 au fost afectate 5 unități administrativ teritoriale, Dezna, Pleşcuţa, Vărădia de Mureş, Birchiş, Hălmăgel, fiind constatate pagube la drumuri judeţene, comunale, podeţe şi alte elemente de infrastructură. Suma totală necesară pentru refacerea acestora a fost evaluată la 1194 mii lei, astfel: Pleşcuţa -206,5 mii lei, Dezna -151 mii lei, Hălmăgel -475 mii lei, Vărădia de Mureş -145,5 mii lei, Birchiş -26 mii lei, CJA -190 mii lei. De asemenea au fost afectate de inundaţii, în proporţie de sub 50%, 52 imobile din comuna Dezna și din comuna Pleşcuţa. Proprietarii acestora au fost înregistraţi în procese verbale şi vor putea primi un ajutor de urgenţă în sumă de 1500 lei din partea Guvernului României, în baza HG 365/2019.
Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a înaintat în cursul zilei de astăzi proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul anului 2019.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + three =