[VIDEO] Optsprezece migranți au fost reţinuţi pe un câmp la Vărşand: ei au fost călăuziţi de un cetăţean sârb

migrantiPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, au depistat optsprezece persoane de origine afroasiatică pe când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Grupul de migranţi era călăuzit de un cetățean sârb, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
În data de 5 iulie, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au observat la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp. Deoarece persoanele respective nu își justificau prezență în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, unde cu ocazia verificărilor efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci cetățeni irakieni, doi sirieni și unsprezece somalezi. În cadrul cercetărilor, a reieșit că cetățenii străini au fost lăsaţi în apropierea frontierei de un cetățean sârb care conducea un microbuz. Imediat, o echipă a Sectorului Poliţiei de FrontierăVărşand l-a identificat într-o benzinărie din apropiere, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 51 de ani.
Cei optsprezece cetățeni de origine afroasiatică sunt şapte bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, respectiv şase minori, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 16 ani. Ei au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, de unde urmau să fie preluaţi de sârb şi apoi conduşi într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru călăuză şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =