Vin vijeliile în această după-amiază: pompierii şi drumarii s-au mobilizat

Foto: Arhiva

În această după-amiază, a fost lansată avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU de fenomene meteo periculoase pentru o mare parte din țară care include și județul Arad. La nivelul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Arad, inspectorul șef a ordonat măsuri suplimentare pentru mărirea capacității de intervenție a subunităților operative. Personalul din turele libere a fost prealertat pentru a se prezenta în cel mai scurt timp la unitate dacă situația o impune. Au fost reverificate toate mijloacele de intervenție specifice pentru astfel de urgente, motopompe de mare capacitate remorcabila, motopompe transportabile, bărci, autocamione, drujbe, generatoare electrice și alte mijloace genistice. „În contextul avertizării nr. 65/2019 (COD PORTOCALIU fenomene meteo periculoase) s-au dispus următoarele măsuri: la sediul ISU AR cu ora 18:00 se va activa grupa operativă pentru monitorizarea și coordonarea situațiilor de urgență (activare CJCCI faza a II-a – galben de alertă). De asemenea, s-au prealertat toți membrii CJCCI şi s-a transmis avertizarea către toate UAT din judeţul Arad și s-a dispus instituirea permanenței la toate primăriile din judeţul Arad. S-au dispus măsuri de prealertare a personalului din subordine aflat în turele libere și verificarea tehnicii şi utilajelor de intervenţie specifice pentru a fi măsură să gestioneze toată situațiile de urgență apărute”, a declarat maior George Pleşca, Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Şi Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara a lansat o atenţionare pentru şoferi. În intervalul 07 iulie, ora 18:00 – 08 iulie, ora 06:00 este avertizare meteorologică Cod Portocaliu. Vor fi intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină.
„În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. ️ Echipele DRDP Timișoara sunt pregătite să intervină, în caz de nevoie, pentru menținerea în condiții bune de circulație a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale”, se arată într-o comunicare a Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − seven =