Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, conexiuni peste ocean

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad deschide şi consolidează noi punţi academice pe profilul medical cu parteneri universitari din Statele Unite ale Americii, un reper în acest sens fiind Universitatea Rutgers, New Jersey.

Rectorul UVVG Arad, Coralia Adina Cotoraci, a pus bazele colaborării bilaterale în urmă cu doi ani, în timpul vizitei unei delegaţii a univeristăţii americane conduse de prof. univ. dr. Javier Escobar şi prof. univ. dr. Adrian Balica, a cărei gazdă a fost universitatea de pe Mureş.

În relaţia cu SUA, rectorul Coralia Adina Cotoraci a purtat discuţii despre semnarea şi implementarea unui acord Erasmus cu Universitatea Rutgers, partener principal în activităţile desfăşurate cu SUA.

În cei doi ani parcurşi în această colaborare, UVVG Arad relaţiile dintre cei doi parteneri universitari au fost întărite prin vizite didactice, precum şi cu practica de vară (în anul 2018) de o lună desfăşurată la clinicile universitare ale Spitalului Judeţean Arad a doi studenţi americani.

Un moment important a fost decembrie 2018, când a fost semnat acordul de colaborare didactică între cele două universităţi, cu urmări pozitive pentru UVVG Arad, care a beneficiat de o finanţare de peste 8.500 de euro destinaţi desfăşurării unor mobilităţi de profesori sau studenţi spre şi dinspre SUA, proiectul fiind coordonat de rectorul Coralia Adina Cotoraci.

În februarie 2019, UVVG Arad a aplicat din nou pentru un grant Erasmus pentru SUA, rezultatele fiind aşteptate în luna august.

Aprecierile prof. Javier Escobar au fost la superlativ: “Sunt profund impresionat de dotările şi laboratoarele de cercetare ale Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad de ceea ce s-a realizat în toţi aceşti ani de fiinţare, unde există un spirit academic de excepţie. Suntem onoraţi să colaborăm cu Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ în domeniul medical, iar pe viitor şi în alte specializări”.

Universitatea Rutgers, New Jersey, din Statele Unite ale Americii, care este cea de-a cincea instituţie academică din SUA, cu un număr de 70.000 de studenţi la diferite specializări.

UVVG Arad derulează proiecte comune de cercetare şi dezvoltare în domeniul sănătăţii, pentru a dezvolta o relaţie de colaborare performantă cu Universitatea Rutgers, care să poată implica schimbul de studenţi, de cadre didactice din facultate, dar şi de personal profesional, precum şi alte activităţi academice în domeniile de interes reciproc.

Universitatea Rutgers este prima din SUA cu care UVVG are semnat un protocol academic de lungă durată, care include o colaborare prin schimburi de studenţi, rezidenţi şi cadre didactice din cadrul Facultăţii de Medicină arădene.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − eighteen =