[VIDEO] Este adevărat: a fost lansată “Carta Albă a IMM-urilor din România, 2019”

Astăzi, 25 iulie 2019, a avut loc lansarea lucrării “Carta Albă a IMM-urilor din România, 2019″, ediţia nr. 17, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România ce prezintă situația de ansamblu a mediului de afaceri în anul 2019, dificultățile cu care se confruntă IMM-urile, nevoile și sursele lor de finanțare, modalitatea în care inovează, intenția de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care țin cont în alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele direcţii de susţinere şi dezvoltare ale mediului de afaceri românesc.
Sub cuvântul cheie a acestei ediții „PERSPECTIVE”, evenimentul a identificat soluțiile și răspunsurile problemelor ridicate de către antreprenorii chestionați în lucrare, prin intermediul workshop-ului: ” Fonduri europene 2021-2027. Unicorni, zebre, perspective”. „Suntem la a 17-a ediție a lansării Carta Albă a IMM-urilor, o bună practică de parteneriat public privat, 17 ani în care lucrăm împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la această lucrare. Foarte multe instituții internaționale preiau datele din Carta Albă pentru a evidenția situația mediului de afaceri românesc. De asemenea, 280 de inițiative legislative și peste 3600 de propuneri publice au ca bază de plecare rezultatele din Carta Albă. Astfel, marea problemă a mediului de afaceri identificată în anul 2019 este angajarea, pregătirea și menținerea personalului, iar a doua problemă sistemică o reprezintă birocrația, urmată de cea a autofinanțării. Trebuie să luăm măsuri pentru a simplifica sarcina administrativă a întreprinzătorilor. Tema din acest an PERSPECTIVE ne evidențiază cum va arăta România, vorbim despre o Românie antreprenorială, profesională în care primează internaționalizarea, educația duală, dialogul constant și digitalizarea mediului public”, a declarat președintele CNIPMMR, Florin Jianu. La lansare au participat Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene şi Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale. „Lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România” este un bun prilej să ne întâlnim și să menținem dialogul dintre Guvern și reprezentanții mediului privat. Politicile publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente în lipsa unei colaborări permanente cu patronatele și antreprenorii, indiferent de originea capitalului: românesc sau străin. Un dialog constant este necesar pentru ajustarea acestor politici, pentru că obiectivele noastre sunt comune: o economie bazată pe cunoaștere, orientarea spre exporturi cu valoare adăugată mare și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate din Uniunea Europeană”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =