Iar se sifonează banul public? O firmă cu sediul într-o garsonieră din București, fără angajați, reabilitează „Ghiba Birta”

Foto: FB

După modelul băncilor de 8000 de euro, o altă afacere din bani publici se pune la cale la Arad. Vin campaniile electorale și politicienii au nevoie de bani.
Reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” ar fi trebuit să fie o problemă tratată cu responsabilitate de conducerea Primăriei Municipiului Arad. Banii au fost alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de către Guvernul României. Primăria Municipiului Arad gestionează însă întreaga situație. Așa că a organizat licitația pentru a atribui lucrările de construcții. Răzvan Anghel, USR, a explicat cine a câștigat licitația: „Contractul pentru reabilitarea Liceului Elena Ghiba Birta, în valoarea de 9.3 milioane lei, a fost atribuit de către Primăria Arad unei firme din București înființată în Decembrie 2018, fără angajați, fără activitate, cu sediul într-o garsonieră (Vesa Costruzioni). Luarea în evidență pentru TVA au făcut-o la ANAF la o săptămână după semnarea contractului (12 aug 2019).” Totul pare o afacere, o licitație cu dedicație. Numai că, la Arad organele statului nu par deloc interesate de ceea ce se întâmplă. La un moment dat s-a vorbit în oraș de protecție, ceea ce ar explica de ce băncile care costă cât o mașină nu au ridicat nimănui semne de întrebare.
Europarlamentarul Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului a găsit explicația în cazul „Ghiba Birta”: „de când politicieni verifica firmele?? Poate politicieni noi”. Gheorghe Falcă este doctor în comunicare, însă probabil i-a pierdut pe „i” în avionul de „Brucsless”, sau i-a uitat împreună cu „chilometru” în „tranvai”.
Gheorghe Falcă are și el dreptate: nu politicienii verifică firmele care participă la licitație, ci funcționarii publici, care la Arad sunt în subordinea colegilor săi de partid, aflați la butoanele administrației locale.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici