Zilele Culturii Sârbe la Arad au ajuns la ediţia a XX-a

Foto: Arhiva

Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad şi Uniunea Sârbilor din România organizeaza în perioada 16 – 28 septembrie, Zilele Culturii Sârbe la Arad, manifestare ce se află la cea de-a XX-a ediție. Evenimentul se va desfăşura la Consiliul Judeţean Arad.
Zilele Culturii Sârbe vor debuta în data de 16 septembrie cu deschiderea oficială, în cadrul căreia persoanele care şi-au adus o contribuţie semnificativă pentru comunitate vor fi răsplătite cu cea mai mare distincţie a Uniunii Sârbilor – Diploma „Sava Tekelija”. Tot în cadrul deschiderii oficiale va avea loc şi o expoziție organizată de Complexul Muzeal Arad. La eveniment vor mai participa și Școala de folclor a Ansamblului Kolo, Ansamblul Sloga din Felnac și grupul vocal al Ansamblului Kolo din Arad.
„În acest an am dorit ca în activităţile noastre din cadrul Zilelor Culturii Sârbe să cuprindem si localităţile din judeţ, unde mai regăsim comunităţi importante de sârbi. În localitatea Felnac va fi organizat un spectacol folcloric iar în Pecica se va organiza un turneu de fotbal”, a declarat Darko Voştinar, vicepreşedinte al Uniunii Sârbilor din România.
Simpozionul „Aradul de-a lungul timpului” va reuni istorici din Serbia, România şi Ungaria, dar şi pasionati de istorie. Simpozionul stă la bazele Zilelor Culturii Sârbe, fiind organizat pentru prima dată în anul 1999. De-a lungul timpului a reuşit să atragă numeroase personalităţi atât din Serbia cât şi din România. La sfârşitul simpozionului va fi publicat un volum, „Arad kroz vreme/Aradul de-a lungul timpului”, cu lucrări ale istoricilor prezenţi la eveniment.
În acest an Ansamblul Kolo sărbătorește nouă ani de activitate, celebraţi prin organizarea unui spectacol dedicat tuturor iubitorilor de folclor, în data de 27 septembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici ” din Arad, cu începere de la ora 19.00 . Vor participa toate grupele Ansamblului Kolo și invitați din România şi Serbia. Ediţia din acest an a Zilelor Culturii Sârbe se va încheia cu Turneul prieteniei la fotbal, organizat la Pecica, în data de 28 septembrie.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − eight =