Festivalul Euromarionete scoate păpușile în stradă și la mall

Două spectacole din cadrul celei de a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” vor scoate păpușile în stradă. „Vrem să aducem bucuria teatrului și în afara sălilor de spectacol. Credem că orice întâlnire în afara spațiilor convenționale, între actori și privitorii poate nefamiliarizați cu teatrul, poate fi o posibilă invitație la un viitor spectacol. Și suntem siguri că arădenii merită astfel de bucurii teatrale”, a precizat Christian Caimacan, director artistic al FITA 2019.

Cea mai importantă întâlnire păpușărească a toamnei debutează cu un astfel de spectacol: „Gigalateea” – poveste spusă de actorii Teatrului pe roți, duminică, 29 septembrie, de la ora 12.30 – pe platoul din fața Primăriei Arad. „Teatrul pe roți propune un  spectacol open-air de excepție. Vom admira evoluând o balerină-marionetă înaltă de mai bine de trei metri – Gigalateea. Marioneta – o premieră în România – este concepută de artiștii Teatrului pe roți”, spun creatorii spectacolului

„Aventurile lui Miska” este cea de a doua aventură teatrală petrecută într-un spațiu neconvențional. „În aventurile sale Miska înfruntă Diavolul și chiar Moartea. Acțiunile sale sunt acompaniate muzical și punctate prin efecte sonore de Dániel Szabó. Vedetă de necontestat a teatrului de păpuși itinerant, Miska face parte din marea familie de artiști ambulanți, care de secole străbat în lung și-n lat drumurile europene păstrând, prin dialogul permanent cu publicul, o incredibilă vitalitate”, au explicat artiști din trupa Art Puppetry din Târgu Mureș.

Spectacolul „Aventurile lui Miska” ajunge în fața micilor curioși duminică, 29 septembrie, de la ora 17:00, în foaierul Trupei Marionete, luni, 30 septembrie, ora 17:30 pe strada Mețianu, marți, 1 octombrie, ora 17.30, la Atrium Mall și miercuri, 2 octombrie, ora 17.30 pe platoul din fața Primăriei Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 13 =