VEZI AICI dovada: primarul interimar Bibarț a lăsat Palatul Copiilor să ajungă în pragul evacuării

Palatul Copiilor din Arad se află în pragul evacuării. Ministerul Educației Naționale consideră că plătește o chirie mult prea mare pentru un spațiu retrocedat și necorespunzător pentru copii. Situația Palatului Copiilor a devenit, în acest mod, motiv de campanie electorală pe spatele copiilor pentru primarul interimar al Aradului, liberalul Călin Bibarț. Uitând de nenumăratele ocazii în care Primăria a neglijat adrese ale Inspectoratului Școlar prin care se solicita sprijin pentru olimpiade școlare, renovări de școli și altele, acum Bibarț vrea să dea de înțeles că s-ar fi ajuns la situația actuală deoarece conducerea ISJ ar fi tratat prea ușor solicitări mai vechi ale Primăriei de a prelua în subordine Palatul Copiilor.
Primarul interimar Călin Bibarț spune că Primăria Municipiului Arad a solicitat de doi ani de zile transferul Palatului Copiilor în subordinea sa, pentru a putea interveni și sprijini desfășurarea activității acestei instituții. Normal, în opinia sa, pentru situația Palatului, vinovații sunt Guvernul României și PSD. Chiar Bibarț recunoaște că imobilul în discuție a fost retrocedat, iar în actualele condiții, municipalitatea nu poate achita sumele aferente. „Vedem din nou, din păcate, rezultatul faptului că PSD a numit în funcții administrative politruci, așa cum putem constata și la nivelul Inspectoratului Școlar, iar acest lucru duce inevitabil la situații precum cea de acum, când guvernul trage din umeri, iar activitatea copiilor e sub semnul întrebării, deoarece Palatul Copiilor nu a fost transferat primăriei”, a declarat primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț.
În realitate, situația este mult diferită de cea descrisă de primarul interimar Bibarț. Inspectorul școlar general Anca Stoenescu spune că de mai mult de doi ani Palatul Copiilor Arad este singurul din țară care a rămas pe chirie datorită negocierilor pe care le-a purtat cu Ministerul Educației Naționale. În țară, palatele copiilor s-au relocat în clădirile pe care primăriile le-au pus la dispoziție. A fost un gest de normalitate, deoarece copiii sunt ai orașelor respective. În cazul Aradului, se plătea o chirie lunară pentru Palatul Copiilor de 20.000 de lei și iarna, suma depășea 35.000 de lei datorită prețului mare a căldurii furnizate de CET. Inspectoratul Școlar Județean Arad a cerut ajutorul Primăriei Municipiului Arad ca să îi repartizeze o clădire pentru Palatul Copiilor. Primăria însă a refuzat acest lucru, în ciuda declarațiilor de acum ale primarului interimar Călin Bibarț și există documente care dovedesc asta. În acest context, inspectorul școlar general Anca Stoenescu a salvat situația copiilor talentați din Arad: s-au identificat spații la Mall, s-a semnat un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Arad și mall, iar Palatul Copiilor se va muta și va funcționa gratuit la mall. Și nu e bine, în optica lui Bibarț. „Și vreau să îi transmit domnului silvicultor Bibarț care a obținut funcții datorită partidului și nașului că nu se face campanie electorală folosind copiii. Nu așa ajungi primar, eventual ajuți copiii, că sunt ai Aradului. Primarul interimar, ajuns de la conducerea pădurilor în fruntea Primăriei, să se preocupe mai bine de renovările de școli pe care nu le poate asigura sau de chiriile uriașe pe care le plătește Primăria pentru școli din Arad care funcționează de asemenea în spații retrocedate și pentru care nu poate găsi soluții, înainte de a folosi Palatul Copiilor ca armă de campanie electorală.”, a declarat Anca Stoenescu, inspector școlar general.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − 2 =