Patru vietnamezi au încercat să ajungă în Occident ascunși într-o autoutilitară Mercedes Transporter

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat patru vietnamezi care au încercat să iasă ilegal din România, ascunși în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean român.
În data de 17.10.2019, în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 35 ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, model Transporter, înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Ungaria. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al autoutilitarei. În interiorul acesteia, în compartimentul marfă, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, patru persoane.
În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Vietnam, doi bărbați şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, care aveau drept de muncă pe teritoriul României. Din primele declarații, s-a stabilit că vietnamezii intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.
Şoferul autoutilitarei este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetăţenii vietnamezi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 14 =