Gheorghe Falcă a vrut „Scoda” la Arad: pe Skoda cea reală a trimis-o la bulgari

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat pentru G4Media.ro că a participat în calitate de primar la negocierile oficiale cu compania de consultanță a Volkswagen care a evaluat ofertele din mai multe țări pentru construirea unei fabrici Skoda. El a susținut că reprezentanții Volkswagen au ales ca posibilă locație, Aradul. „Am condus negocierile de etapa nivelului meu, am avut asistență guvernamentală, iar locația Arad a fost acceptată după aceasta negociere. Apoi, guvernul României a înaintat oferta integrală care conține răspunsuri la patru probleme importante ridicate de companie. Primăria a pus la dispoziție o suprafață de 1.100 de hectare, din care 400 de hectare pentru uzina Volkswagen, iar restul – pentru companiile de componente”, a declarat Falcă pentru G4Media.ro.
Volkswagen a anunțat că amână decizia de a construi fabrica în Turcia din cauza problemelor de securitate apărute după atacurile militare ale regimului de la Ankara asupra kurzilor din Siria. Grupul german a avut în vedere locații din România, Serbia și Bulgaria.
Pentru a nu exista nici un dubiu, europarlamentarul Falcă a scris despre asta și pe contul său pe Facebook. Deși a afirmat că a negociat cu sprijinul și cu consultanța Guvernului României, a ținut să-și facă și puțină campanie electorală, acuzând tocmai reprezentanta Guvernului în teritoriu. Numai că, din postarea lui Gheorghe Falcă, aflăm că a vrut să aducă „Scoda” la Arad…
În timp ce europarlamentarul Falcă dădea declarații de presă și spunea cum aduce el Volkswagen la Arad, în același timp, printr-o scrisoare a grupului PPE din Parlamentul European, din care face și Falcă parte, se recomandă grupului să-și deschidă fabrica în Bulgaria.
Senatorul arădean Mihai Fifor a explicat pe Facebook ce a făcut de fapt europarlamentarul Falcă: „Europarlamentarul Gheorghe Falcă trimite Volkswagen să își facă fabrică în Bulgaria, deși grupul german intenționa să o facă la Arad, în România. Cel puțin asta reiese din scrisoarea trimisă la Volkswagen, în numele europarlamentarilor PPE din Parlamentul European, printre care se numără și stimabilul Gheorghe Falcă. Iată adevărul despre așa-zisul „patriotism local” al fostului primar, care datorează arădenilor toată cariera sa politică. De ce să crească PIB-ul României și al județului Arad? Mai contează că promis arădenilor că le va aduce fonduri din Europa? Evident că nu! Tot ce contează acum e să se dea bine pe lângă șefii lui politici din Parlamentul European, trădându-i astfel pe aradeni”.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − three =