Judecători străini la Tribunalul Arad

Astăzi, la Tribunalul Arad a sosit un grup de opt judecători aflaţi într-un stagiu de schimb de experienţă de două săptămâni în România, în cadrul programului EJTN/REFJ (Reţeaua Europeană de Formare Judiciară). Grupul este format din patru judecători din Germania, doi din Estonia, unul din Finlanda şi unul din Olanda, însoţiţi de judecătorul Ştefan Ioan Lucaciuc, din cadrul Curţii de Apel Timişoara.
„Scopul vizitei a fost acela de a cunoaşte modul de funcţionare a sistemului judiciar din România, precum şi activitatea instanţelor arădene. Astfel, le-a fost prezentată şi aplicaţia dosarul electronic dezvoltată de specialiştii IT din cadrul Tribunalului Arad, care permite vizualizarea dosarului electronic, precum şi expedierea actelor de procedură în format electronic”, a declarat Virgiliu Flavius Bradin , vicepreședinte al Tribunalului Arad.
În prima săptămână din cadrul acestui stagiu de schimb de experienţă, judecătorii au vizitat instanţele bucureştene, iar acum se află timp de o săptămână la Timișoara, unde au vizitat instanţele din judeţul Timiş şi Centrul Educativ Buziaş.
Lansat la iniţiativa Parlamentului European, programul de schimb de experienţă este finanţat de către Comisia Europeană, obiectivul principal fiind acela de a spori cunoştinţele practice ale magistraţilor europeni cu privire la alte sisteme judiciare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + 10 =