VEZI AICI ce au găsit polițiștii într-o pensiune părăsită din Sântana

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad împreună cu lucrători ai postului de poliţie Sântana au depistat treizeci de cetăţeni din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, într-o pensiune dezafectată din Sântana.
În cursul zilei de sâmbătă, polițiști din cadrul Poliției orașului Sântana împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au efectuat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 02.00, au fost depistate treizeci de persoane într-o clădire dezafectată. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele 30 de persoane sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan și Sri Lanka, dintre care 21 de bărbaţi şi 9 femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani. Acestea au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =