VEZI AICI ce se întâmplă în Arad de Ziua Națională a României

Foto: Arhiva

Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură și-au propus să omagieze pe lângă Ziua Națională a României și Centenarul Aradului, pentru că anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la instaurarea administrației românești.
În 22 noiembrie 2019, în Parcul Mihai Eminescu, va fi deschis Târgul de Iarnă și va fi inaugurat iluminatul festiv al orașului, evenimente marcate printr-un concert la care au fost invitați să cânte Daniel Julean, Maria Brola și Nicole Cherry. Tot în 22 noiembrie 2019, vor fi organizate evenimente speciale cu ocazia împlinirii a 100 de ani de învățământ românesc la Colegiul Național „Moise Nicoară“ din Arad.
În 27 noiembrie 2019, de la ora 12.00, în sala Regele Ferdinand de la Palatul Administrativ, PS Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului va susține o conferință cu titlul „Episcopia Aradului în contextul istoric-bisericesc de după Marea Unire de la 1918“, în cadrul evenimentului „Aradul și România Mare“, dedicat perioadei de după Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. În 29 noiembrie 2019, sunt așteptați la Arad istorici, oameni de știință, cercetători, foști ambasadori care vor participa la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice dedicată Zilei Naționale a României, care se va desfășura, pentru prima dată în colaborare cu Academia Română, filiala Timiș.
Primul concert dedicat Zilei Naționale a României, Gala „Cele trei dive“, va fi organizat în 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, pe scena Palatului Cultural din Arad. În 30 noiembrie 2019, în fața Palatului Administrativ va avea loc un concert de muzică populară susținut de Liliana Laichici, Olguța Berbec, Ionuț Fulea, Nicolea Furdui Iancu junior, Nicolae Furdui Iancu senior și Dinu Iancu Sălăjanu. Duminică, 1 decembrie 2019 vor concerta la Arad Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu&HB Orchestra.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − eight =