Concert aniversar „VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS” la Filarmonica de Stat

De 15 ani, iubitorii de muzică clasică din România pășesc în atmosfera sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale valsurilor vieneze, în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, condusă de charismaticul dirijor Russel McGregor.
Tradiția continuă, și în acest an, iar noul concert al muzicienilor austrieci intitulat „VIENNA CRYSTAL CHRISTMAS” va răsuna pe scenele mai multor orașe din țara noastră, cu prilejul unui nou turneu național amplu. Spectatorii din Arad se vor reîntâlni cu muzicienii austrieci, duminică, 15 decembrie, la Filarmonica de Stat, începând cu ora 19:00. Artiștii vor aduce cadouri inedite, în fiecare oraș prin care vor trece. De la soprană la tenor și de la dansatori, la fuziuni cu orchestrele filarmonicilor locale. Pe lângă ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice, programul concertelor va cuprinde capodopere ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor cum sunt, Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și celebrele teme de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach. Seara muzicală va fi completată de recitaluri extraordinare susținute de renumita soprană de origine austriacă, Elisabeth Wimmer.
Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. În acompaniamentul sau sub bagheta dirijorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.
Întrucât concertele anuale ale orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt susținute cu casa închisă, organizatorii le recomandă tuturor spectatorilor interesați să își achiziționeze biletele din timp.
Acestea sunt disponibile atât online pe Bilete.ro și Ticketnet.ro cât și la casa de bilete a sălii de spectacol. Prețurile biletelor variază în funcție de categoria de loc, astfel: cat. II – 130 lei și cat. I – 145lei.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =