Arădenii au sărbătorit Ziua Națională cu paradă militară și depuneri de coroane

Programul oficial al Zilei Naționale a României a debutat anul acesta la Crucea Martirilor din Parcul Eminescu, unde a fost prezentat onorul militar după care un sobor de preoți în frunte cu IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, a oficiat un ceremonial religios.
La 101 ani de la Marea Unire, centrul Aradului a fost luat cu asalt de tehnică militară, soldați, pompieri, angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne car au participat la o impresionantă defilare cu ocazia Zilei Naționale a României. Arădenii au primit cu entuziasm parada militară, în ciuda frigului pătrunzător.
Alt moment important în programul omagial de azi s-a derulat la Cimitirul Eternitatea, la mormintele Corifeilor Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu. Organele administrației locale și județene, organizațiile de revoluționari și structurile MAI au depus coroane de flori în cadrul ceremoniei oficiale. Au urmat alte depuneri, din partea partidelor politice, după încheierea ceremonialului oficial, conform unei prevederi cu totul ciudate a legislației românești care de câțiva ani desparte autoritățile de alte organizații care se pregătesc de depuneri, chiar dacă este vorba despre organizații actuale ale unor partide politice implicate, la vremea respectivă, în realizarea Marii Uniri.
Alături de arădenii care au ținut să onoreze Ziua Națională, la programul oficial au fost prezenți noul subprefect al Aradului, primarul Călin Bibarț, un vicepreședinte al Consiliului Județean, parlamentari, reprezentanți ai mediului academic arădean, revoluționari, șefi de structuri din cadrul MAI, cadre militare în rezervă și retragere.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici