Tupeu de sârb: a încercat să treacă ilegal în Ungaria șase bărbați

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au depistat şase cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind călăuziţi de un cetăţean sârb.
Aseară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 20.20, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, au fost observate şapte persoane care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani. Împreună cu ei se afla şi un cetăţean sârb, în vârstă de 28 de ani, care urma să îi ajute pe străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul sârb, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =