De la „Brucsles”, Falcă rămâne la butoane? Criticii săi din PSD, „executați” de propriul partid

Foto: Arhiva

De la „Brucsles”, Gheorghe Falcă pare că rămâne la butoanele PSD Arad. Cel puțin, își manifestă în continuare influența, pentru că PSD Arad pare decis să scape cât mai repede de consilierii locali proprii vocali la adresa lui Falcă.
Ilie Cheșa, președinte județean al PES activist Arad, fost consilier local municipal PSD Arad, s-a adresat Tribunalului Arad, fiind „executat” de propriul partid. În data de 23 decembrie 2019 a fost înregistrat la Tribunalul Arad dosarul 2882/108/2019, fiind repartizat Secției a III-a Contencios Administrativ și Fiscal Litigii de Muncă și Asigurări Sociale. Practic, Ilie Cheșa cere anularea unui act administrativ, Ordinul nr. 805/2019, prin care Prefectura Arad a cerut înlocuirea consilierului local PSD.
Totul a pornit în urma unui scandal intern din PSD, când în urma unor discuții mai aprinse Ilie Cheșa a afirmat că-și dă demisia din partid. Când s-a calmat, a decis să revină asupra demisiei, mai ales că, deși a redactat-o, nu și a înregistrat-o la partid. Surpriza a venit atunci când a aflat că acest lucru a fost făcut de altcineva care a luat hârtia lăsată pe masă de Ilie Cheșa, a cerut înregistrarea ei, apoi a și înregistrat la Prefectură retragerea sprijinului politic, fapt echivalent cu înlocuirea lui Cheșa din funcția de consilier local. Acest demers a fost pe placul lui Gheorghe Falcă, Cheșa fiind de ani de zile unul dintre adversarii vocali ai fostului edil în Consiliul Local Municipal Arad. Gheorghe Falcă l-a atacat în numeroase rânduri pe Ilie Cheșa, deși față de alți lideri ai PSD Arad a dat dovadă de mai multă îngăduință. Ilie Cheșa s-a adresat instanței de contencios pentru a solicita anularea ordinului emis de Instituția Prefectului. Acțiunea este înregistrată și se așteaptă stabilirea unui termen de judecată. „Nu aveam cum să nu atac acest ordin”, a declarat Ilie Cheșa. Având în vedere calitatea sa, de președinte ales al PES activists Arad, postură care îi asigură, conform statutului PSD, și funcția de vicepreședinte al PSD Arad, demisia sau eventuala sa demitere trebuia să urmeze un alt traseu decât cel al unei hârtii lăsată pe o masă.
Un alt adversar pesedist al lui Gheorghe Falcă din Consiliul local este Beniamin Vărcuș, liderul consilierilor locali social-democrați din CLM. Și el este pe cale de a pierde sprijinul politic al propriului partid deși, în ultimii ani, a fost unul dintre cei mai virulenți critici ai administrației Falcă din rândul consilierilor locali ai PSD Arad, având și o imagine publică bună.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + twenty =