Patru turci au vrut să iasă ilegal din România în Mercedesul unui cetățean german

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat patru cetăţeni turci care au folosit la controlul de frontieră cărţi de identitate bulgăreşti false.
Ieri, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean german în vârstă de 54 de ani, la volanul autoturismului, marca Mercedes, înmatriculat în Germania. Împreună cu acesta mai călătoreau patru persoane care s-au legitimat cu documente de identitate ce aveau însemnele autorităţilor din Bulgaria. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate de cei patru pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni turci, două femei, în vârstă de 19, respectiv 47 de ani, şi doi bărbaţi, în vârstă de 27, respectiv 45 de ani. Cei patru au declarat că și-au cumpărat documentele de identitate de la o persoană necunoscută, cu 2.000 de euro pentru fiecare document în parte. Ei au menționat că doreau să ajungă în Germania.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat pentru şoferul autoturismului, respectiv fals privind identitatea, uz de fals şi trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei patru cetăţeni turci, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 6 =