[VIDEO] Șocant: Zeci de elevi au ajuns la spital intoxicați după o deratizare la Liceul German

Foto: Arhiva

Mai mulți elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad după ce școala fost deratizată. „Ca urmare a evenimentului de la Liceul German, echipajul de cercetare chimică radiologică bacteriologică și nucleară a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad s-a deplasat la locația respectivă pentru a executa cercetarea la fața locului. Există suspiciunea unor intoxicații în rândul elevilor urmare a unei deratizări”, a declarat maior George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.
În această după-amiază, 18 elevi au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. „Copiii au acuzat iritaţii la ochi și dureri abdominale, senzații de vomă. Medicii urmează să decidă dacă unii dintre ei vor rămâne internaţi”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Vineri după-amiază, în clădirea Liceului German de pe strada Posada, unde învață copiii de la gimnaziu, a avut loc o deratizare. Astăzi, elevii s-au dus la școală, dar imediat după ore s-au simțit rău. Direcţia de Sănătate Publică Arad verifică dacă au fost respectate toate procedurile la efectuarea deratizării.
Printre elevii care au ajuns la spital se află și copiii vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea. Ambii copii au erupții pe piele, ochii umflaţi, iar fetiţa are senzații de vomă.

În ajutorul arădenilor a sosit o echipă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor cu un detector de substanțe.


În prezent sunt nouă copii externați, șase sunt internați în spital, unul a refuzat internarea și opt sunt consultați la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Arad.
UPDATE:
Astăzi, în clădirile de la Liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun în care s-a făcut dezinsecția, au fost suspendate cursurile.
În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a decis ca Direcția de Sănătate Publica să dispună măsurile pentru curățenia spatiilor. De asemenea, instituțiile abilitate vor face verificări la firma care a executat lucrarea.
Până în această dimineață, la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad s-au prezentat 40 de copii, iar 14 au fost internați.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight + 13 =