O firmă din Deva a trimis la spital zeci de elevi de la Liceul German: polițiștii și procurorii au început cercetările

Zeci de elevi de la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn au ajuns la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad după ce școala unde învață a fost deratizată.
„Aseară, în jurul orelor 18:30, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au fost sesizați despre faptul că la Spitalul Clinic Județean Arad – UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn care prezentau prurit și edeme la nivelul fetei si al ochilor, greață si vărsături. Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție si dezinfecție, care au avut loc la unitatea de învățământ”, a declarat inspector principal de poliție Adina Aconstantinesei. Polițiștii arădeni au efectuat verificări la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn. „În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara”, a declarat inspector principal de poliție Adina Aconstantinesei.
În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă (fapte prevăzute și pedepsite de art. 196 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată fapte prevăzute și pedepsite de art. 322 din Codul Penal), uz de fals (faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 din Codul Penal) și trafic de produse sau substanțe toxice (fapte prevăzute și pedepsite de art. 359 din Codul Penal). „La fața locului s-a deplasat și echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a declarat inspector principal de poliție Adina Aconstantinesei.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 2 =