Doisprezece dintr-o lovitură: polițiștii de frontieră i-au găsit ascunși într-un TIR

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu role din material cauciucat, doisprezece cetăţeni străini, care încercau să iasă ilegal din ţară.
Ieri, în jurul orei 07.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc în vârstă de 32 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorcă, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role din material cauciucat pe ruta Turcia – Ungaria. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, doisprezece persoane. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Irak şi Turcia, şapte bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul TIR-ului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii descoperiţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − three =