Trei azilanți tunisieni au fost prinși pe când încercau să treacă ilegal în Ungaria

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat trei cetăţeni tunisieni care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În data de 15.01.2020, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Tunisia, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, solicitanţi de azil în România. În cadrul cercetărilor, cei trei cetăţeni tunisieni au declarat că au ales această metodă deoarece nu aveau documente valabile pentru a trece legal frontiera şi vroiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + eleven =