Scandal pentru intoxicația de la Liceul German: părinții cer demisia conducerii

Câțiva părinți ai căror copii învață la Liceul German s-au adunat în această seară în fața Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan”, în clădirea căruia desfășoară cursuri o parte din elevii de la German și au cerut demisia directorului. Protestul nu a fost unul autorizat, însă protestatarii au fost bine organizați cu pancarte.
Oamenii au comunicat și s-au organizat pe un grup de Whatsapp. Ei cer socoteală conducerii Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” pentru că nu au luat măsuri în urma dezinsecției care a trimis zeci de elevi la spital. Părinții spun că deși au trecut două săptămâni de la nefericitul eveniment, nimeni nu le-a comunicat care sunt consecințele pe termen lung ale expunerii la substanțele chimice care au fost folosite. Lor le este frică de faptul că elevii au fost otrăviți cu bună știință.
Protestul a fost organizat pe „model” USR, cu pancarte pe care era scris „Corupția ucide”, „Asta e România normală?”, „Copiii mor, contractele rezistă” și „Nu ne otrăviți copiii”. La protestul părinților nu a venit nimeni să le răspundă la întrebări din partea conducerii școlii, a Inspectoratului Școlar General Arad sau chiar a Prefecturii.
Dezinsecția a avut loc vineri, 10 ianuarie, în ultima zi de vacanță. Primii copii au mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad luni, 13 ianuarie, după prima zi de școală. Cursurile Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” au fost suspendate timp de o săptămână, însă la reluarea lor, alți elevi au ajuns la spital.
Dacă pentru primele cazuri Poliția arădeană a stabilit că există o legătură directă între acțiunea de dezinsecție și intoxicațiile copiilor, Direcția de Sănătate Publică Arad spune că în momentul de față nu se poate face o legătură directă între evenimentele din prima și cea de-a doua săptămână.
Pe de altă parte, zeci de elevi au lipsit în ultimele zile de la școală, după ce părinții au refuzat să-i mai lase la cursuri de teamă să nu ajungă la spital.
La Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost deschis un dosar penal pentru evenimentele petrecute în prima săptămână, când s-a stabilit că s-a folosit o substanță interzisă încă din aprilie 2019, iar o altă substanță a fost folosită în concentrație de patru ori mai mare decât ar fi fost normal. Pentru mai multe nereguli, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a amendat cu 40.000 lei compania din Hunedoara care a făcut dezinsecția.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici