Percheziții la Peregu Mic: zeci de coarne de cerb, găsite în casa unui bărbat

Foto: Arhiva

Polițiștii Secției 2 Rurală Arad au efectuat trei percheziții domiciliare la Peregu Mic, în baza unui ordin european de anchetă.
În urma activităților desfășurate, în casa unui bărbat de 41 de ani, au fost găsite 11 proiectoare cu led, diferite scule și o canistră cu 20 de litri de combustibil, despre care există suspiciunea că ar fi fost furate din Ungaria. Toate aceste lucruri au fost predate autorităților maghiare, pentru continuarea cercetărilor.
În casa unui bărbat de 32 de ani au fost găsite patru perechi și 13 bucăți de coarne de cerb lopătar, un corn de cerb, 79 cranii cu coarne de căprior, 11 plase de pescuit de diferite dimensiuni, 2 setci, 10 vârșe, 35 plumbi confecționați artizanal, un bidon de erbicid și o canistră cu 20 litri motorină. Toate bunurile au fost indisponibilizate.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nepredare către gestionarul fondului cinegetic a coarnelor lepădate de cervide, prevăzut de Legea 407 din 2006; pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, prevăzut de O.U.G. 23 din 2008 și nerespectarea legislației privind protecția mediului, conform O.U.G. 95/2005.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 2 =