Manevre de tip Ditrău la PSD Arad: Căprar, atac xenofob la adversarii politici

Lupta internă pentru președinția PSD Arad capătă aspecte care amintesc de celebrul caz de la Ditrău, unde doi cetățeni din Sri Lanka au stârnit o nemulțumire în rândul localnicilor, care au cerut să fie dați afară de la locul de muncă și să fie alungați din localitate. Deputatul Dorel Căprar ia, la Arad, locul preotului romano-catolic care a învrăjbit comunitatea și lansează atacuri xenofobe la adresa adversarilor politici. În locul sri-lankezilor, Căprar vrea să-i îndepărteze din Arad pe cei cu originea în altă zonă a țării, nediferind de fapt în esență cu nimic de prelatul xenofob și intolerant din Ditrău. Într-o postare pe Facebook, Dorel Căprar scrie:
„Buna dimineata, dragii mei, arădenii mei!
Chiar dacă unii colegi cu drept de vot sunt amenințați cu metode securiste și cu un tupeu oltenesc needucat, în ciuda tentativelor disperate de a prelua conducerea partidului, deși arădenii nu-i apreciază pe cei veniți de ,,afară” ca să facă legea după bunul lor plac, vineri, pe 7 februarie, la PSD ARAD, continuăm să luptăm pentru oameni și drepturile lor. Avem maturitate, înțelepciune, onestitate, caracter, curaj și încredere. Dar NU avem șiretenie, tupeu, NU suntem meschini. SUNTEM APROAPE DE ARĂDENI, PENTRU ARĂDENI, NOI SUNTEM ARĂDENI!”.
Culmea este că omul care vorbește despre tupeul adversarilor este chiar cel care cu maxim tupeu aruncă în spațiul public acuze xenofobe care dovedesc și lipsă de educație și caracter, la fel cum a răspândit minciuni despre faptul că presa care l-a criticat perfect argumentat ar fi fost plătită de cineva pentru aceste atacuri. Dorel Căprar a lansat aceste zvonuri în perfectă cunoștință de cauză știind că sunt minciuni sfruntate.
Derapajul de la bunul simț elementar și de la normele unei conviețuiri civilizate nu a rămas netaxat. Cunoscutul jurnalist Radu Tudor a postat pe contul său un comentariu cuprinzând „creația” Made in Căprar și câteva considerente pe care ne permitem să le cităm:
1. „Sper ca cei din conducerea PSD – Marcel Ciolacu, Paul Stanescu – sa ia atitudine impotriva acestui mesaj discriminatoriu
2. In Banat, cativa oameni fara educatie si cei 7 ani de acasa incurajeaza un limbaj si un comportament nedemne de o tara europeana. Discriminarea pe criterii geografice este apanajul persoanelor cu un nivel cultural extrem de redus
3. Dorel Caprar face obiectul unui dosar penal, iar potrivit regulilor instituite demult in PSD ar trebui sa faca un pas in spate pana cand justitia se va pronunta. Accepta conducerea PSD astfel de candidati pentru sefia unei organizatii judetene?
4. Eu sper ca si CNCD sa ia atitudine si sa sanctioneze astfel de mesaje, sa nu lase totul pe seama conducerii PSD…”, a scris jurnalistul Radu Tudor.
Așteptăm și noi cu interes o reacție din partea conducerii centrale a PSD față de derapajele marca Căprar, omul care gândește, după cum demonstrează acum, la nivel de Ev Mediu și care, având o asemenea mentalitate, a fost susținut de partid în funcții importante printre care și cea de președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.
Faptul că deputatul Dorel Căprar gândește în aceste limite este trist dar, la o adică, este problema lui personală să își etaleze etalonul de toleranță și civilizație. Foarte trist este și că, după cum se pare, unii dintre apropiații și susținătorii săi împărtășesc aceleași valori xenofobe și intolerante. Dar este obligația conducerii partidului pe care îl reprezintă să ia atitudine și să aleagă: se alătură mesajului xenofob, intransigent și intolerant sau aduce democrația reală și civilizația în cadrul organizației județene Arad a PSD.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × four =