VEZI AICI ce au găsit polițiștii de frontieră într-un TIR încărcat cu piese auto

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui TIR încărcat cu piese auto, douăzeci şi unu de cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Irak şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.
În această dimineață, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 45 ani, conducând un TIR format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto de la o societate comercială din Turcia, pentru o firmă din Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea unui controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în partea din faţă a compartimentului marfă al TIR-ului, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse douăzeci şi unu persoane. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Egipt, grupul fiind format din unsprezece bărbați, şase femei și patru minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, iar minorii între 4 și17 ani, sunt solicitanţi de azil in ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc al automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fifteen =