Căprar îi contestă pe Ciolacu și Stănescu. Ciolacu mută decisiv în scandalul din PSD Arad

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a referit la problemele din cadrul organizației PSD Arad generate de intenția lui Dorel Căprar de a candida pentru un nou mandat de președinte al organizației județene, organizând o conferință extraordinară prin încălcarea prevederilor statutului PSD. Marcel Ciolacu a declarat în această seară în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu” că în opinia sa la Arad ar trebui numit un președinte interimar deoarece Dorel Căprar este inculpat într-un dosar penal și trebuie să își lămurească problemele cu DNA. „I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferinţa, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înţeleaptă în ceea ce priveşte organizaţia de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască şi această dispută dusă în spaţiul public. PSD nu e printre favoriţii Aradului. El este actualul preşedinte, îşi doreşte să candideze încă o dată, dar trebuie să ţinem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat. Acolo trebuie avută o discuţie. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiţie”, a declarat Marcel Ciolacu.
Președintele PSD a explicat în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu” care sunt prevederile statutare privind organizarea unei conferințe județene extraordinare, insistând pe faptul că aceasta trebuie convocată conform statutului și nu într-un cadru lărgit, așa cum a încercat să facă Dorel Căprar. „Nu sunt adunări cu sute de oameni, ca la conferinţele ordinare. După alegeri PSD trebuie să intre în conferinţe ordinare. La Arad s-a încercat schimbarea regulilor în timpul jocului. Să se aducă mai mulţi oameni la conferinţă, spunând că e mai democratic dacă sunt mai mulţi. Statutul trebuie respectat. Este o dispută între domnul Căprar şi domnul Fifor”, a declarat Marcel Ciolacu.
Conform statutului PSD, art.29, alin.11 un membru PSD trebuie „să se autosuspende din partid sau din funcţia deţinută în cadrul acestuia ori din funcţiile politice sau administrative obţinute prin susţinere politică, în următoarele situaţii principale: funcţia publică obţinută este incompatibilă cu calitatea de membru; este cercetat pentru comiterea unei infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa. La expirarea perioadei de autosuspendare, în cazul revenirii în partid, acestora li se recunoaşte continuitatea vechimii în partid”. Este cazul lui Dorel Căprar, cercetat penal, care are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA, fiind acuzat de săvârșirea a 12 infracțiuni de corupție.
În plus, în statutul PSD, la art. 23 se arată că: „Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat: alin. 4: persoanele compromise moral şi politic și alin. 5: persoanele care promovează violenţa, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, şovinismul, separatismul etnic sau teritorial şi orice alte idei ori acţiuni extremiste sau contrare intereselor naţionale, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”. În urmă cu câteva zile, același președinte PSD Arad, Dorel Căprar, a postat un mesaj xenofob la adresa adversarilor săi politici din PSD Arad.
(vezi aici: https://www.arad24.net/2020/02/04/manevre-de-tip-ditrau-la-psd-arad-caprar-atac-xenofob-la-adversarii-politici/)

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + seventeen =