Dorel Căprar îi dă peste bot lui Ciolacu: s-a ales președinte într-o conferință care oficial, conform deciziei conducerii PSD, nu a avut loc

La conferința amânată, în lipsa a 40 la sută dintre delegații care ar fi avut drept de vot și care au refuzat să participe la o conferință care nu ar fi trebuit să aibă loc, Dorel Căprar a fost reales pentru un nou mandat în fruntea PSD Arad. Din totalul de 132 delegați care conform statutului aveau dreptul să participe la conferința județeană extraordinară, au fost prezenți 80, dintre care 75 au votat pentru Dorel Căprar. Au mai fost alese și celelalte funcții de conducere din cadrul organizației județene. Deși conducerea centrală a PSD a atras atenția asupra faptului că organizarea conferinței județene extraordinare trebuie amânată, Dorel Căprar a decis să ignore acest fapt. Însă, deși anterior anunțase organizarea unei conferințe extraordinare lărgite, contrazicând statutul, pentru a îndulci totuși nesubordonarea față de „Centru”, în final conferința a fost organizată în termenii statutari.
Senatorul Mihai Fifor, deputatul Florin Tripa, secretar general, care au atras atenția în mod repetat asupra faptului că echipa Căprar forțează organizarea unei conferințe împotriva deciziilor conducerii centrale interimare a PSD, au fost printre cei care au refuzat să ia parte la încălcarea hotărârilor conducerii de la București. În ședința CEX de luni, va fi discutat și cazul de la Arad, urmând să aflăm dacă președintele interimar Marcel Ciolacu și secretarul general interimar Paul Stănescu vor trece cu vederea peste modul cum s-a organizat conferința de la Arad sau vor valida o conferință județeană extraordinară care, conform deciziei semnate de ei, nu ar fi trebuit să aibă loc.
La conferință au participat și primari PSD care sunt anunțați deja ca și candidați PNL la alegerile din vară și car au făcut rapid drumul de la sala Helen, unde a fost organizată conferința lui Dorel Căprar până la Sala Polivalentă, la lansarea candidaților PNL. Nu este un secret faptul că PNL Arad a validat mai mulți primari actuali ai PSD ca și candidați de primar liberali pentru alegerile locale din vară. Cum conferința județeană extraordinară, organizată de Dorel Căprar contrar directivelor primite de la conducerea centrală a PSD, a avut loc în aceeași zi cu lansarea candidaților PNL Arad pentru alegerile locale, logic și firesc ar fi fost ca acești primari (încă) PSD să nu se implice în scenariul politic al lui Dorel Căprar. Însă, confirmând ceea ce noi am scris deja, primarii Emanuel Horhat din Beliu, Florin Dema din Șimand, Duțu Căprar din Șicula și Iosif Bimbo din Livada au fost convocați de Gheorghe Falcă și li s-a pus în vedere să se prezinte la conferința PSD-Căprar și să voteze cu Dorel Căprar, ceea ce au și făcut. Asta, în timp ce foarte mulți dintre cei care s-au declarat de partea lui Mihai Fifor nici măcar nu au fost convocați la conferința județeană extraordinară organizată de Dorel Căprar. Este încă o dovadă clară a blatului dintre Dorel Căprar și Gheorghe Falcă, blat pe care în ciuda multor evidențe Dorel Căprar se încăpățânează să nu îl recunoască.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =