Conferința județeană extraordinară a PSD Arad va desemna conducerea cu care partidul vrea să atace în forță alegerile din acest an

Foto: Arhiva

Se limpezesc apele în organizația PSD Arad: după conferința care nu ar fi trebuit să aibă loc, mâine se va tranșa noua conducere județeană a organizației. După cum se știe, echipa lui Dorel Căprar a încercat să forțeze organizarea unei conferințe județene extraordinare, la început cu o normă de reprezentare nestatutară și apoi, după ce pe la Arad a trecut Cozmin Gușe, în limitele de prezență impuse de statut, deși conducerea centrală a anunțat că aceasta ar fi trebuit organizată la altă dată. Aproape jumătate din cei 132 delegați cu drept de vot au refuzat să participe la conferința organizată de Dorel Căprar, care a fost ales cu 75 din cele 80 de voturi exprimate de cei prezenți pentru un nou mandat în fruntea organizației. Cum era de așteptat, conferința a fost anulată de conducerea centrală a PSD care a dizolvat biroul permanent județean și a numit un președinte interimar, care a anunțat organizarea conferinței județene extraordinare pentru data de 22 februarie.
Față de situația de acum două săptămâni, conform informațiilor noastre, tabăra centrată în jurul senatorului Mihai Fifor s-a întărit considerabil în timp ce o parte din foștii susținători ai deputatului Dorel Căprar s-au reorientat după ce au constatat că acțiunile acestuia, în ciuda declarațiilor sale, nu au primit girul conducerii centrale a PSD. Chiar unii dintre cei care apăreau pe lista celor 17 vicepreședinți aleși de conferința anulată sunt acum în tabăra lui Mihai Fifor.
La conferința județeană extraordinară de sâmbătă, 22 februarie, și-au anunțat participarea personalități ale conducerii centrale a PSD, care se vor asigura că de această dată va fi respectat întru totul statutul partidului. Arădenii vor avea posibilitatea să aleagă o conducere județeană cu care PSD va ataca în forță anul electoral 2020, în condițiile în care în ultima perioadă partidul nu și-a făcut simțită prezența aproape deloc pe scena politică arădeană.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 13 =