Eveniment de mediu, la Arad

Un eveniment de mediu a avut loc în organizarea Business Review, la care au participat invitați din județele Arad, Bihor și Timiș. Tema dezbătută a fost cea a deșeurilor menajere, sub genericul „România sustenabilă”. Moderatorul discuțiilor a fost Ionuț Georgescu, CEO al FEPRA Internațional, una dintre principalele organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorilor.
Deputatul Glad Varga, membru al Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, a vorbit cu această ocazie despre numeroasele proiecte de modificare a Legii 211/2011. Parlamentarul liberal arădean a explicat că a fost nevoie de doi ani și jumătate pentru a trece un proiect de modificare care a dus la creșterea amenzilor aplicate celor ce abandonează deșeurile și obligarea acestora de a curăța locul în care au aruncat aceste deșeuri, dar și despre lipsa de informare a populației. „Principiul ideal care ar trebui aplicat este al economiei circulare. Problema este că nu am început din timp să educăm și să informăm populația. Am modificat legislația conform cerințelor europene și au fost stabilite sarcini pentru autoritățile locale și operatori, adică pentru alții. Cum să pui în aplicare aceste sarcini, când tu, Fondul pentru Mediu, având atât de mulți bani, nu dai finanțare pentru proiecte de colectare selectivă”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.
S-a mai discutat despre problemele cu care s-au confruntat primăriile dar și operatorii de salubrizare, despre legislație dar și de schimbarea mentalităților legate de domeniul reciclării deșeurilor.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − 1 =