[VIDEO] În Arad, coronavirusul poate intra doar pe autostradă: la Vama Turnu are interzis

Aseară, Gheorghe Stoian, Prefectul Județului Arad, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Au fost luate măsuri preventive necesare în contextul apariției cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19 în câteva localități din Italia. Printre acestea, au fost vizate și vămile, unde au fost trimiși medici, cetățenii care vin din zonele afectate urmând să completeze un chestionar.
Astăzi la prânz, am constatat că măsurile Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sunt în mare parte eficiente doar pe hârtie. La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, pe sensul de ieșire din țară, nimeni din partea română nu avea nici măcar mască de protecție. Polițiștii de frontieră maghiari nu aveau nici o problemă cu coronavirusul, care se pare că dintre țările cu culorile roșu-alb-verde pe drapel preferă doar Italia.
La intrarea în România, prin același Punct de Trecere a Frontierei, în partea română în ghereta în care se afla polițistul de frontieră maghiar, nu era nici o problemă: acesta nu avea mască, nu era curios să știe de unde vin turiștii care îi întind documentele pentru control. La doar câțiva metri, ghereta românească: polițistul de frontieră are mască pe față și încearcă să afle de unde vin cei care vor să intre în țară. Numai că prin masca de pe față, sunetele vocii trec greu și nu se înțelege nimic din ce întreabă. Totuși, încearcă să respecte directivele primite și trage puțin cu mâna de mască. Nici urmă de doctori, de chestionare. Probabil, coronavirusul vine numai pe autostradă și nu a aflat nici el că în România se poate intra și pe la vama Turnu…
Ineficiența măsurilor de protecție poate fi constatată extrem de simplu: polițiștii de frontieră primesc documentele celor care intră în țară, pentru verificare, întrebându-i de unde vin și ce destinație au. Dacă cel puțin unul dintre cei care au fost într-o zonă infectată a ajuns în contact cu un bolnav și și-a atins apoi documentele de călătorie, fără ca el să fie infectat cu coronavirusul, acesta trece mai departe pe mâinile polițistului de frontieră și ulterior, pe toate actele pe care acesta le mai verifică. Este o posibilitate de răspândire a coronavirusului pe care măștile din punctele de trecere a frontierei nu o pot împiedica. Și exemplele pot continua.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 2 =