Românii din Bătania mai așteaptă: Vama Turnu rămâne închisă

Românii din Bătania nu pot beneficia de aceleași condiții ca și cei care domiciliază în localități din Ungaria din apropierea prin punctele de trecere a frontierei Salonta, Săcuieni şi Urziceni. Nu se știe încă, care ar putea fi motivul adevărat, dar se pare că unul dintre ele ar fi subordonarea poliției de frontieră din Arad, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. Adică, cu o lipsă de implicare a autorităților locale și județene, românii din Bătania, deși mulți dintre ei lucrează la Arad, mai așteaptă sau fac zilnic peste 100 de kilometri pentru a intra în țară prin Nădlac sau Vărșand.
Dacă ieri, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a anunțat ridicarea restricțiilor pentru lucrătorii transfrontalieri la graniţa cu Ungaria prin punctele de trecere a frontierei Salonta, Săcuieni, astăzi a fost anunțat și Urziceni.
„Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând de azi, 27.03.2020, să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română și ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Salonta, Săcuieni şi Urziceni. Persoanele vor prezenta la controlul de frontieră în mod obligatoriu un contract de muncă, titlu de proprietate sau alte documente echivalente care atestă faptul că acestea tranzitează frontiera de stat în interes profesional sau pentru desfășurarea de activități agricole sau comercializarea de produse alimentare. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru reluarea traficului și realizarea verificărilor aferente controlului de frontieră prin punctele de trecere menționate mai sus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aplicarea măsurilor stabilite pe linia prevenirii răspândirii Covid-19”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =