Avem dovada: Spitalul TBC, pregătit să primească bolnavii de coronavirus, nu are oxigen

De peste o săptămână de zile în mediul medical se vorbea că Spitalul TBC din Grădiște, pregătit să preia bolnavii de coronavirus, are secția ATI nefuncțională, deoarece nu are oxigen. Acest lucru părea a fi ireal, în condițiile în care președintele Consiliului Județean Arad se lăuda pe pagina sa de Facebook cât de bine o duc spitalele arădene și cât de dotate sunt în mandatul său. Ori, în situația de față, oamenii trebuie să cunoască adevărul. Printr-o manipulare a încercat să ne prostească că Aradul a primit primul aparat de testare și în cel mai scurt timp arădenii vor fi testați. Numai că a fost dat de gol chiar de către „vicele” Bîlcea, care a recunoscut pe Facebook că aparatul a venit incomplet la Arad.
https://www.arad24.net/2020/03/27/avem-dovada-bilcea-il-da-de-gol-pe-cionca-s-a-laudat-cu-un-aparat-de-testare-nefunctional/
Acum, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad recunoaște că are probleme cu oxigenul. Autoritățile locale au ținut să ne asigure că Aradul este pregătit să lupte cu toate forțele împotriva coronavirusului. După ce și-a trimis cadrele medicale fără echipamente de protecție adecvate și acum multe sunt infectate și zeci de persoane așteaptă încă rezultatele testelor, iar Spitalul din Ineu este în pericol de a se închide tocmai din acest motiv, nici la Arad situația nu este deloc roz.
https://www.arad24.net/2020/03/27/spitalul-din-ineu-functioneaza-in-regim-de-avarie-zeci-de-cadre-medicale-asteapta-rezultatul-testului/
Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a comunicat că în Spitalul TBC din Grădiște s-a mutat Secția de Boli Infecțioase Adulți, pentru izolarea pacienților suspecți sau confirmați cu Coronavirus – SARS CoV-2. În această clădire sunt amenajate 13 paturi de terapie intensivă, alte 83 de paturi pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2 și 19 paturi pentru boli infecțioase. În această clădire respectă circuitele necesare. „Au existat și încă există probleme referitoare la asigurarea oxigenului, deoarece clădirea respectivă nu a fost prevăzută pentru amenajarea unei secții de Anestezie și Terapie Intensivă. Am primit asigurări că până mâine, 28 martie, instalația va fi complet funcțională”, se arată în comunicatul de presă primit de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Adică, în condițiile în care Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș fin Timișoara a anunțat de câteva zile că nu mai primește bolnavii cu coronavirus de la Arad, la Arad nu există oxigenul necesar pentru a-i trata. Concluzia este una singură: arădeni, păziți-vă de coronavirus pentru că dacă vă îmbolnăviți, nu se știe cum vă vor putea salva doctorii. Cu tot devotamentul lor, nu pot face minuni.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =