Primele teste pentru coronavirus la Arad, de mâine. Încă se așteaptă restul pieselor pentru primul aparat cu care s-a lăudat Iustin Cionca

Foto: Arhiva

Începând de mâine, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Arad, vor putea fi realizate primele teste pentru coronavirus cu primul aparat de testare operațional în Arad.
Conform informării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, aparatul Real Time PCR tip Bioneer a fost montat în laboratorul Direcției în termen de doar 24 de ore de la livrare, cu ajutorul specialiștilor din partea firmei producătoare. În noaptea de marți spre miercuri au fost procesate primele probe, cu valoare de probe-test, sub supravegherea acelorași specialiști, de către un efectiv de patru medici din partea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și a unui cadru medical din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Probele-test continuă pe parcursul zilei de astăzi, urmând ca începând de mâine să înceapă testările propriu-zise pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Aparatul are o capacitate maximă de până la 160 de teste pe zi.
În cursul zilei de mâine va ajunge la Arad încă un aparat Real Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, complet echipat, achiziționat din fonduri ale Ministerului Sănătății, Județului Arad și din sponsorizări. Acest aparat va fi montat în clădirea unde a funcționat laboratorul de anatomie patologică din cadrul fostului Spital Municipal Arad. De asemenea, în perioada următoare vor ajunge și celelalte componente ale aparatului Real Time PCR primit de la compania de stat Unifarm. Aradul va avea, astfel, trei aparate PCR funcționale care vor asigura capacitatea de testare necesară.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 1 =