E de rău: Aradul a ajuns pe locul trei pe țară la numărul total de îmbolnăviri cu coronavirus

Ultima comunicare oficială a Grupului de Comunicare Strategică arată un lucru grav: Aradul a ajuns pe locul al treilea pe țară, după Suceava și București, ca număr total de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus. Față de ziua precedentă s-au înregistrat 31 cazuri noi, care ridică totalul îmbolnăvirilor în județul Arad la 391. Îngrijorător este și faptul că Aradul, cu 53 de cadre medicale infectate, este pe locul patru pe țară, după Suceava, București și Vrancea. Aceste cifre dovedesc modul defectuos în care sunt tratate problemele legate de combaterea periculosului virus în județ, unde se pare că există interes mai mare pentru campanii de imagine ridicole și campanie electorală decât pentru adoptarea de măsuri eficiente, cu rezultate certe în combaterea epidemiei cu COVID-19.
Până astăzi, 18 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.418 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.730 au fost declarate vindecate și externate.
Totodată, până acum, 417 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 351 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 19.911 de persoane. Alte 47.139 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 90.991 de teste.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 6 =