[VIDEO] Sute de români se calcă în picioare la Vama Nădlac: ei vor să intre în România pe jos

Sute de români au luat cu asalt Vama Nădlac I și vor să intre în țară pe jos. Ei sunt aduși cu microbuze sau chiar autocare până în vama maghiară, apoi trec pe jos în România. Sunt organizate adevărate rețele care îi transportă din Italia, Germania, Spania până la frontiera româno-maghiară. Numai că, ordonanțele lui Vela, regulile lui Arafat și Tătaru nu sunt funcționale în această situația.
Poliția de frontieră a comunicat că „În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”.
În acest timp, la Vama Nădlac I, românii stau ore-n șir, înghesuiți, unii fără mască. S-au împins cu jandarmii, au cântat imnul, au țipat, au înjurat și chiar se gândeau să ceară demisia Guvernului. Ce-i drept, ei nu există pentru Guvernul Orban, care ar fi trebuit să ia măsuri concrete deoarece scandalul din Vama Nădlac se derulează de două zile.
Guvernanții acționează cu două măsuri: le impun reguli stricte românilor din țară pe care i-a amendat pe rupte în perioada ordonanțelor militare și nici acum nu scapă de amenzi dacă n-au mască, dar în frontiera cu Ungaria oamenii pot să stea înghesuiți și fără măști. Sau, acolo nu acționează COVID-19?

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 20 =